Global Climate Institute Partnerprojekt

Nordens Lys har indgået partnerskab med Global Climate Institute et internationalt certificeret klimaprojekt, i kampen mod global opvarmning og håbet om en grønnere fremtid. 
 
Vi er stolte over at være med i projektet om CO2- neutralisering og sikring af klimaet med mangrovetræer i Myanmar. En forbedring af det globale miljø og klima, vil skabe et håb om en grønnere fremtid for os selv, vores børn og børnebørn.
 
Nordens Lys er stolte over at donere et træ i dit navn, som led i kampen mod den globale opvarmning. Træet er et mangrovetræ og bliver plantet i de lavtliggende områder, i kystregionen ved Yagoon i Myanmar. Et område der lige nu er plaget at fattigdom og oversvømmelser. Ved at plante mangrovetræer langs kysterne i Myanmar sikres landets fødevareproduktion, samfund og indbyggere.
 
Gennem dette internationalt certificeret klimaprojekt, er vi sammen med til at neutralisere CO2-udledningen og bidrage til et bedre globalt miljø og klima. 

Har du ikke fået et certifikat med i dit køb, kan du fremvise din købskvittering i butikken og få et certifikat udleveret. Det er muligt at se dit træs specifikke ID på certifikatet og via QR-koden se hvilket område træet er plantet i Myanmar.
 
Om projektet:
De lavtliggende områder i kystregionen ved Yangoon er i særlig høj grad udsat for klimaforandringer og stigende havvand truer landets fødevaresikkerhed og industri. Mangrovetræer er mirakeltræer da de trives i saltvand og dermed effektivt beskytter kystlinjen og landets fødevareproduktion, samfund og indbyggere. Mangroveskove sikre biodiversitet og er hjemsted for et væld af dyrearter og stimer af fisk, ligesom de bider høje mængder af CO2 fra atmosfæren og dermed er yderst effektive når det kommer til kampen mod klimaforandringer og global opvarmning. 
Mangroveskove binder op mod 4 gange så meget CO2 end andre tropiske skove, selv regnskoven. Projektet udplanter mangrovetræer fra planteskoler og skal forøge landets mangroveskove.
 
Hvorfor Myanmar?
Myanmar er det fattigste land i Asien og over 25% af landets befolkning på 55 millioner mennesker lever under fattigdomsgrænsen. Derudover er landet alvorligt truet af klimaforandringer og global opvarmning. Myanmar har allerede mistet over 1 million hektar mangroveskov siden 1980erne og ødelæggelserne fortsætter, så der i dag kun er ca. 1% af skovene tilbage. Landet er enormt udsat for klimaforandringer og lavtliggende landbrugsområder og opdyrket jord er gået tabt til stigende verdenshave og ødelæggende saltvand. Landets fødevareindustri er truet, da over 60% af landets ris produktion finder sted i de truede lavtliggende områder.
 
Projektets målsætning:
 
- Bekæmpe klimaforandringer og global opvarmning
- Forøgelse af skovområder
- Sikre kystlinjen
- Sikre fødevareindustri og økonomi
- Jordbundsbeskyttelse
 
Co gevinsten:
Mangrovetræer er mirakeltræer og mangroveskove binder op til 4 gange så meget mere CO2 end andre tropiske skove, selv regnskoven. Et mangrovetræ kan binde 500 kg CO2.
 
Lokation:
Yangoon Coastal Region, Myanmar.
GPS: 16 20 50 61N 96 12 00 16E

 

Global_climate_institute_logo

Facts:
Nordens lys har sparet klimaet for 312.500 kg CO2.
 
 
Læs mere her: https://www.globalclimateinstitute.com/

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag eksklusive tilbud.